Warmtepompen

 

De milieucrisis gedurende de jaren 70 gaf aanleiding te zoeken naar alternatieve vormen van verwarmen. De warmtepomp is een apparaat dat, middels arbeid, warmte van een plaats met een lagere temperatuur naar een plaats met een hogere temperatuur verplaatst. De warmtepomp verbruikt minder energie dan de Cv-ketel, waardoor deze milieuvriendelijker is.

De werking van een waterpomp is overeenkomstig met die van een koelkast. In een koelkast wordt door een verdamper warmte onttrokken en afgevoerd aan de achterzijde van de koelkast. De warmtepomp onttrekt warmte uit de aarde en wordt afgestaan aan de op te warmen woning. Middels een eenvoudige aanpassing is de warmtepomp installatie tevens te gebruiken om tijdens de warme zomermaanden de woning te koelen (contrasterend wordt nu de warmte onttrokken uit de woning en afgestaan aan de aarde).

Voor een optimale werking van de warmtepomp dient de woning te zijn uitgerust met een laagtemperatuur verwarmingssysteem, zoals bijvoorbeeld vloerverwarming.

 

Hoomie 

 
Voor meer informatie over warmtepompen en de toepassing ervan in uw woning, kunt u contact opnemen met de firma Hoomie. Deze externe partij neemt dan binnen enkele werkdagen contact met u op. 

 Klik op de link om u aan te melden.